Αντιμέτωποι με καταστροφή έως και του 90% της φετινής σοδειάς σόγιας βρίσκονται οι γεωργοί στη Νότιο Βραζιλία λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει την περιοχή.

Η έλλειψη βροχοπτώσεων έχει φέρει σε απόγνωση του καλλιεργητές στην επαρχία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ που είναι η δεύτερη κυριότερη σε παραγωγή σόγιας, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική παραγωγή και τις εξαγωγές της χώρας που ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες παγκοσμίως.

Ήδη ο καύσωνας που ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα υποχρέωσε τους αναλυτές να περικόψουν σημαντικά τις εκτιμήσεις τους για την παραγωγή σόγιας της Βραζιλίας κατά 10 με 11 εκατ. τόνους, στους 133-134 τόνους. Όμως, με το πρόβλημα να συνεχίζεται η καταστροφή αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ήδη η συνολική παραγωγή της επαρχίας εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. τόνους φέτος από την αρχική πρόβλεψη για 21 εκατ. τόνους.

Οι τελευταίες… καλές βροχές στην περιοχή ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Οι αγρότες ελπίζουν πως η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όμως για την ώρα δεν φαίνεται πιθανό. Σημειωτέον πως το παρατεταμένο κύμα καύσωνα και ξηρασίας επεκτείνεται και πέρα από τη Βραζιλία, σε σημαντικές γεωργικές περιοχές στην Παραγουάη και την Αργεντινή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή