Την Ρωσία «έδειξε» ως υπεύθυνση η έρευνα που διεξήγαγε η Ουκρανία προσπαθώντας να εντοπίσει ποιος είχε την ευθύνη για την μαζική κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε προ ημερών εναντίον πολλών υπουργείων και υπηρεσιών της χώρας.

«Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση. Η Μόσχα συνεχίζει να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε νωρίτερα το ουκρανικό υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας πως οι χάκερς είχαν σαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Μάλιστα, το υπουργείο κάλεσε τους Ουκρανούς να μην ανησυχούν πως τα προσωπικά τους δεδομένα είναι σε κίνδνο.

Οι χάκερς ήθελαν «μόνο να εκφοβίσουν την κοινωνία. Αλλά επίσης και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, να αναστείλουν το έργο στον δημόσιο τομέα και να πλήξουν την εμπιστοσύνη των Ουκρανών στις αρχές» ανάφερε η ανακοίνωση.

Φυσικά το ίδιο το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς. Μάλιστα εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν ισχυρίστηκε πως οι Ουκρανοί έχουν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν για ότι πηγαίνει στραβά τη Μόσχα.

Πάντως, με πολλούς διαφορετικούς φορείς να ερευνούν την επίθεση που έπληξε συνολικά 70 κυβερνητικούς ιστοτόπους της χώρας, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας αναφέρθηκε σε ένα διαφορετικό σενάριο. Ο Σέρχι Ντεμέντυουκ υποστήριξε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία παραπέμπουν σε μια ομάδα χάκερς, ονόματι UNC1151, με έδρα την Λευκορωσία. Αν και βεβαίως είναι γνωστό πως η Λευκορωσία είναι ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας. Η Λευκορωσία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης