Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 10 Ιανουαρίου 2022, για 2η συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε..

Ειδικότερα, θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 75% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της Ε.Ε. ή κοινοτικού σχεδίου, καθώς και το 50% των τελών αίτησης διεθνούς σήματος για χώρες εκτός της Ε.Ε.,  μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Επιπλέον, χρηματοδοτείται το 50% των τελών εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μέχρι του ποσού των 750 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η ως άνω πρωτοβουλία είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί σημάτων, σχεδίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες κάποιος μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΕUIPO: https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/grants-sme-fund-2022, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα , e-mail: rebpetrop@gge.gr).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις