Ο χρυσός διευρύνει τις απώλειες την Πέμπτη, καθώς επηρεάζεται αρνητικά από την ενίσχυση του δολαρίου και την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, οι οποίες ήλθαν μετά το νεύμα του πρόεδρου Πάουελ για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το Μάρτιο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.808,66 δολάρια η ουγγία στις 13:18 ώρα GMT, απώλειες που προστέθηκαν στη πτώση κατά 1,6% της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησαν κατά 1,3% στα 1.806,20 δολάρια.

«Η αντίδραση είναι αναμενόμενη στο πλαίσιο που ο πρόεδρος της FED τόνισε τη δύναμη της οικονομίας και την αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» εξηγεί αναλυτής της αγοράς εμπορευμάτων στην Commerzbank  Κάρστεν Φριτζ.

Ο Πάουελ μιλώντας με γερακίσιο τρόπο έδωσε το σήμα για την αύξηση των επιτοκίων το Μάρτιο. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας,ενώ το δολάριο ενισχύθηκε και σκάρφαλωσε στο υψηλότερο επίπεδο ενός και πλέον μήνα.

Το προηγούμενο διάστημα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια από τις αναταράξεις που χαρακτήριζαν τις χρηματιστηριακές αγορές. Οι ανακοινώσεις της FED και οι δηλώσεις του προέδρου της είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές και στο χρυσό. Η τιμή  του χρυσού έχει υποχωρήσει κατά περίπου 2,5% από τότε που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 εβδομάδων την Τρίτη.

Η τιμή του ασημιού υποχώρησε κατά 2% στα 23,02 δολάρια η ουγγιά. Πτωτικά κινείται η πλατίνα, που καταγράφει απώλειες 1% στα 1.020,63 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο υποχωρεί κατά 2,1% στα 2.279,85 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές