Σε αρνητικά εδάφη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οδεύοντας προς την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις των προβλεπόμενων πια αλλαγών στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve παραμένουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,76% στις 33.899 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,54% στις 4.300 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,48% στις 13.290 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο άνω του 3% αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα του αναμενομένου έσοδα, ακόμη και εν μέσω προκλήσεων στον εφοδιασμό και των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας. Η Apple ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις σε κάθε κατηγορία προϊόντων εκτός από τα iPad.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Chevron υποχωρούν περίπου 3%, καθώς δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ισχυρό ρυθμό για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο στο τέλος του 2021, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για στελέχη εν μέσω περιορισμένης προσφοράς. Ειδικότερα, ο δείκτης για το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1% το δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Επίσης, ο δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, αυξήθηκε κατά 5,8% το 2021. Για τον Δεκέμβριο μόνο το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,4%, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street