Με καλή συναλλακτική δραστηριότητα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,34% στις 936,77 μονάδες, παραμένοντας σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Μια συνεδρίαση που ξεχώρισε αφενός για την καλή εικόνα των επιμέρους μετοχών και τη διάχυση της ρευστότητας, αφετέρου για την αξιοθαύμαστη υπεραπόδοσή της έναντι όλων των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Και με δεδομένο ότι ο μήνας κλείνει στο +4,84% έναντι πλήθους αρνητικών προσήμων ανά τον κόσμο, είναι προφανές ότι μπορούμε να καυχηθούμε για την καλύτερη συμπεριφορά μας.

Κι όλα αυτά, με έναν τραπεζικό κλάδο που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα σε πυλώνα σταθεροποίησης, με τον ΔΤΡ να τερματίζει τον Ιανουάριο με κέρδη 17,92% (σήμερα στο +3,05%).

Αλλά και εκάστη τραπεζική μετοχή, φαίνεται ότι συγκέντρωσε όλο αυτό το διάστημα ποιοτικούς επενδυτές μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, καθώς εκείνοι αρνούνται πεισματικά να ρευστοποιήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Και υπήρξαν πολλές τέτοιες το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, με τα επενδυτικά κεφάλαια να αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες που να αντιστοιχούν στον κίνδυνο που ελλοχεύει, φαίνεται να είμαστε ένας καλός προορισμός, δεδομένης τόσο της πρότερης συμπεριφοράς των μετοχών όσο και του μακροοικονομικού πλαισίου, με πολύ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και σημαντικά κεφάλαια να εισήλθαν και να αναμένεται να εισέρχονται στην πραγματική οικονομία.

Ενδιαφέρον συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι μετοχές που, παραδοσιακά τουλάχιστον, διανέμουν μέρισμα, υπό τη θεώρηση πως τα μικτά χαρτοφυλάκια τείνουν σιγά σιγά να αναδιαρθρώνουν το μίγμα προς όφελος πιο «σταθερών» επιλογών, είτε αυτές είναι απευθείας σε ομολογίες, είτε και σε μετοχές εταιρειών που συνηθίζουν να μοιράζουν τα -αναμενόμενα- ετήσια κέρδη τους.

Τεχνικά, ο ΓΔ επανήλθε στην περιοχή των 940 μονάδων (υψηλό ημέρας 939,95),
που συνιστά και τη σοβαρότερη αντίσταση στον δρόμο για τις 1040.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News