Η μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη αύξηση στον πληθωρισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών σε μια ποικιλία προϊόντων λιανικής, αναφέρει σε σχόλιό της η PIMCO, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Τονίζει μάλιστα, ότι οι εκτιμήσεις αστόχησαν κυρίως στην κατηγορία των λιανικών προϊόντων.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αυτό σε συνδυασμό με την προσδοκία για μέτρια αύξηση των βασικών λιανικών πωλήσεων κατά 0,4% υποδηλώνει ότι η πραγματική κατανάλωση πιθανότατα συρρικνώθηκε ξανά τον Ιανουάριο.

H Τίφανι Γουίλντινγκ, που υπογράφει το σχόλιο, εκτιμά ότι ο δομικός πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα διαμορφωθεί στο 3,6% (έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,3%).

Παράλληλα, προχωρεί σε επί τα χείρω αναθεώρηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 0,5% σε τριμηνιαία βάση έναντι 1 % προηγουμένως.

Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, αναφέρει, ότι τα νέα στοιχεία ενισχύουν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.

«Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Fed θα προτιμούσε να αυξάνει διαδοχικά σε κάθε συνεδρίαση, αντί για μια πιο απότομη προσαρμογή» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι τα σημερινά δεδομένα ενισχύουν την προσδοκία ότι η Fed πιθανότατα θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ανά συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή