Στη γκρίζα λίστα των χωρών που δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και των παράνομων ταμειακών ροών ενέταξε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Παγκόσμια Ομάδα Δράσης για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (FATF).

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μία από τις πολλές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης λόγω «στρατηγικών ελλείψεων» στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν το ξέπλυμα χρήματος.

«Οι χώρες υπό αυξημένη παρακολούθηση συνεργάζονται ενεργά με την FATF για την αντιμετώπιση στρατηγικών ελλείψεων στα καθεστώτα τους για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της διάδοσης», ανέφερε η οργάνωση.

«Όταν η FATF θέτει μια χώρα υπό αυξημένη παρακολούθηση, σημαίνει ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να επιλύσει γρήγορα τις εντοπισμένες στρατηγικές ελλείψεις», συνέχισε.

Το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων των Εμιράτων, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε αργά την Παρασκευή , ανέφερε ότι η FATF «αναγνώρισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν σημειώσει θετική πρόοδο στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), στην αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT) και προσπάθειες χρηματοδότησης κατά της διάδοσης (CPF)».

Η «γκρίζα λίστα» της ομάδας παρακολούθησης δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η «μαύρη λίστα» της, η οποία περιλαμβάνει τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Άλλες χώρες στη γκρίζα λίστα περιλαμβάνουν το Πακιστάν, την Τουρκία, την Ιορδανία και την Υεμένη.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίρνουν τον ρόλο τους στην προστασία της ακεραιότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εξαιρετικά σοβαρά και θα συνεργαστούν στενά με την FATF για να διορθώσουν γρήγορα τους τομείς βελτίωσης που εντοπίστηκαν», δήλωσε η υπηρεσία των ΗΑΕ που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Emirates.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή