Οι ουκρανικές ιστοσελίδες δέχονται συνεχείς επιθέσεις από Ρώσους χάκερ από τότε που το Κρεμλίνο εξαπέλυσε εισβολή στη χώρα τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία κυβερνοελέγχου του Κιέβου.

Σε ανάρτηση στο Twitter, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι «Ρώσοι χάκερ συνεχίζουν να επιτίθενται ασταμάτητα σε ουκρανικούς πόρους πληροφοριών».

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ιστότοποι που ανήκουν στην προεδρία, το κοινοβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από κατανεμημένες αρνήσεις υπηρεσίας (DDoS) οι οποίες λειτουργούν κατευθύνοντας ένα firehose κίνησης προς στοχευμένους διακομιστές.

«Θα αντέξουμε! Στα πεδία των μαχών και στον κυβερνοχώρο!» είπε.

Στο παρελθόν, η Ρωσία αρνήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στόχευσαν επηρεάζουν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ρωσικές τοποθεσίες έχουν επίσης σφυρηλατηθεί με επιθέσεις DDoS. Η Ουκρανία κάλεσε τους χάκερ της να βοηθήσουν στην προστασία των κρίσιμων υποδομών και στη διεξαγωγή αποστολών κυβερνοκατασκοπείας κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Την Παρασκευή, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για Περιστατικά Υπολογιστών της Ρωσίας δήλωσε ότι υπήρξαν «μαζικές επιθέσεις υπολογιστών» σε ρωσικούς πόρους πληροφοριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία