Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσαν οι τιμές στα πρατήρια βενζίνης στις ΗΠΑ σήμερα 8 Μαρτίου, με τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω άνοδο το επόμενο διάστημα στο φόντο της αναμενόμενης απαγόρευσης εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

H μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης (3,785 λίτρα) έφτασε τα 4,173 δολάρια νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών (American Automobile Association), ενώ σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ οι τιμές έχουν ξεπεράσει τα 5 δολάρια το γαλόνι, δίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στους αμερικανούς οδηγούς που κάνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης στον κόσμο.

Πηγή: Reuters – AAA

Το κόστος της βενζίνης αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με την τιμή του πετρελαίου η οποία έχει εκτιναχθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Δύση έχει επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία εξάγει 4-5 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως και 2-3 εκατ. βαρέλια διυλισμένων προϊόντων. Το γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο η αμερικανική ηγεσία όσο και άλλες χώρες δεν έχουν πάρει ακόμη την απόφαση να μπλοκάρουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν κατά μέσο όρο 670.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου την ημέρα το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή