Σε αναστολλή των αγορών χρυσού από τράπεζες προχωρά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ώστε αυτές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση των Ρώσων για χρυσό.

«Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού, η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από τις 15 Μαρτίου 2022 την αγορά χρυσού από πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΦΠΑ

«Η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, εξαιτίας κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ σε αυτές τις συναλλαγές», επισημαίνει η κεντρική τράπεζα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας επανεκκίνησε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή της.

Καλύτερα χρυσός παρά ξένο νόμισμα

Ακολούθως αποφασίστηκε η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς.

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα.

Το ρούβλι έχει χάσει 40% της αξίας του από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας