Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Μαρτίου, καθώς η έναρξη της προγραμματισμένης διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. θα συμπέσει και με την έκτακτη σύνοδο των αρχηγών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που συγκάλεσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως ο πλανητάρχης θα παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή. Αναφερόμενη στην επίσκεψη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη σχολιάσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος επιζητά να διαβεβαιώσει τους νατοϊκούς συμμάχους πως έχουν την αμερικανική στήριξη εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι μέχρι τώρα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο πρόεδρος πιστεύει ακράδαντα στην πρόσωπο με πρόσωπο διπλωματία, οπότε είναι ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό» τόνισε η κυρία Ψάκη.

Πάντως, σε ερώτηση αν ο κύριος Μπάιντεν σχεδιάζει να ταξιδέψει σε άλλες χώρες ή να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι όσο βρίσκεται στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας υποστήριξε πως λεπτομέρειες για το ταξίδι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σημειωτέον πως νωρίτερα ο πρόεδρος Μπάιντεν επικύρωσε και τυπικά το κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα προσφέρει επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 13,6 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ 

«Θα ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή στήριξη μας προς την Ουκρανία» σχολίασε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ. Στόλτενμπεργκ, κατά την ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ. Επεσήμανε δε, πως στόχος είναι να ενδυναμωθεί η αμυντική γραμμή του ΝΑΤΟ υπό τη σκιά της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται για την ασφάλεια των μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, η Βόρειος Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να στέκονται μαζί στο ΝΑΤΟ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο 

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες πως ο κ. Μπάιντεν θα συμμετάσχει κατά πάσα πιθανότητα και στη σύνοδο κορυφής των 27 της Ε.Ε., κάτι που για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν σε διεθνή media πως ο Αμερικανός πρόεδρος όντως θα παραστεί και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Αν και σε κάθε περίπτωση θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με όσους Ευρωπαίους ηγέτες είναι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και κατά τη σύνοδο της Συμμαχίας.

Σε κάθε περίπτωση η Δύση… ανεβάζει στροφές απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα και σε ένα διάστημα που οι εκατέρωθεν κυρώσεις και τα αντίμετρα πέφτουν… βροχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας