H πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος ενός P&I Club στα 167 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων ναυτασφαλιστικών οργανισμών αυτού του είδους είναι η ελληνοκύπρια Δωροθέα Ιωάννου.

Η κα. Ιωάννου αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος στο Shipowners Claims Bureau, που διαχειρίζεται το American Club, από την 1η Αυγούστου 2022 και όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού είναι υπερήφανο με την απόφαση που έλαβε η οποία γράφει ιστορία, από την άποψη αυτή.

Την 1η Αυγούστου 2022, ο Joe Hughes θα παραιτηθεί από τη θέση του ως Chief Executive Officer, του American Club , μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας σε αυτόν τον ρόλο και την θέση του θα πάρει η Δωροθέα Ιωάννου, επί του παρόντος Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Παράλληλα ο Vince Solarino θα παραιτηθεί από την θέση του Chief Operating Officer της SCB, μετά από παρόμοιο χρόνο υπηρεσίας στη θέση αυτή και θα αναλάβει ο Dan Tadros, επί του παρόντος Chief Legal and Compliance Officer της SCB. Ο Arpad Kadi θα συνεχίσει να εκτελεί τα τρέχοντα καθήκοντά του ως Chief Financial Officer και ο Tom Hamilton θα συνεχίσει τον ρόλο του ως Chief Underwriting Officer.

Σε δήλωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Δωροθέα Ιωάννου ευχαρίστησε όλους για την «πλημμύρα ευχών και υποστήριξης» όπως και «το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του The American P&I Club, και την διαχειρίστρια εταιρεία Shipowners Claims Bureau, Inc., με επικεφαλής τον Joseph Hughes και τον Vincent Solarino για την πίστη τους που έδειξαν  σε εμένα, στον Daniel Tadros, στον Arpad Kadi, στον Tom Hamilton και σε όλη την  διευθυντική ομάδα. Μαζί γράφουμε ιστορία».

Ποια είναι

Η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Κατάγεται από το χωριό Πέρα, της Ορεινής Λευκωσίας στην Κύπρο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Ν. Υόρκη στο City University of New York – Queens College. Ακολούθησαν σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο City και Νομικής στο St. John’s University School of Law.

Εργάστηκε για λίγο ως δικηγόρος στις ΗΠΑ. Κατόπιν ήρθε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε αρχικά σε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα στον τομέα του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Μετά εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά στον τομέα του Ναυτιλιακού Δικαίου. Το 1998 ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Allied Insurance Brokers Ltd. ως διευθύντρια του νομικού τμήματος (Head of Claims and Legal Department) καλύπτοντας όλο το φάσμα θεμάτων σχετικών με τη ναυτιλία.

Το 2005 έγινε Claims Εxecutive της εταιρείας Shipowners Claims Bureau Hellas Ltd. στην Ελλάδα. To 2009 όταν άνοιξε τα πρώτα γραφεία στην Ελλάδα το The American Club, έγινε managing director και νομικός εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας. Από το 2020 ήταν Deputy Chief Operating Officer του American P&I Club

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία