Στη διασφάλιση της απρόσκοπτης προμήθειας φαρμάκων στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και στην Κύπρο, στην Ιρλανδία και στη Μάλτα στοχεύουν η οδηγία και ο κανονισμός που εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τα κείμενα αυτά θα τεθούν σε ισχύ την ημέρα της δημοσίευσής τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και να μέτρα θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Δείτε την οδηγία

Σκοπός της οδηγίας είναι να διατηρηθεί η απρόσκοπτη προμήθεια φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου για τις Ιρλανδία/Βόρεια Ιρλανδία.

Η εν λόγω οδηγία θα καταστήσει επίσης δυνατή, κατ’ εξαίρεση και για μεταβατική περίοδο τριών ετών, τη διάθεση φαρμάκων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην αγορά της Ιρλανδίας, της Μάλτας και της Κύπρου, κατά παρέκκλιση από την υποχρέωση των κατόχων άδειας κυκλοφορίας να είναι εγκατεστημένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κανονισμός συνδέεται στενά με την οδηγία και αποσκοπεί στη διασφάλιση της προμήθειας δοκιμαζόμενων φαρμάκων στις ίδιες αγορές.

Δείτε τον κανονισμό

Ιστορικό

Με τη συγκεκριμένη νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να διευκολύνει την εφαρμογή στην πράξη του πρωτοκόλλου για τις Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με τα μέτρα για τη Βόρεια Ιρλανδία που παρουσιάστηκαν από την Επιτροπή στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή