Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, εκδηλώνοντας μετά από τρεις ημέρες μια σημαντική αντίδραση, με τα πρώτα αποτελέσματα των εταιριών για το πρώτο τρίμηνο του έτους να δίνουν σημαντικές στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,01% στις 34.564 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,12% στις 4.446 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,03% στις 13.643 μονάδες.

Η περίοδος ανακοινώσεων τα αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου άρχισε σήμερα, με αρκετούς αναλυτές όμως να μετριάζουν τις προσδοκίες τους εν μέσω του αυξανόμενου κόστους των εμπορευμάτων, του πολέμου στην Ουκρανία και της παρατεινόμενης πανδημίας. Τα κέρδη για τις εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά 4,5%, τη χαμηλότερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 που στιγμαστίστηκε από την πανδημία, σύμφωνα με τη FactSet.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν πάνω από 3%, αφού η τράπεζα ανέφερε μείωση 42% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω του αυξημένου κόστους για τα επισφαλή δάνεια και τις αναταράξεις της αγοράς που συνδέονται με τις κυρώσεις της Ρωσίας. Η JPMorgan κατάφερε, ωστόσο, να έχει έσοδα 31,59 δισ. δολαρίων, ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές.

Επίσης, η PayPal έχασε 4% μετά από ανακοίνωση της Walmart, ότι προσέλαβε το στέλεχος της PayPal, John Rainey, ως νέο οικονομικό διευθυντή της.

Από την άλλη, ο ταξιδιωτικός κλάδος προσέφερε σημαντικές στηρίξεις, μετά τη βελτίωση των προβλέψεων για το έτος από Delta. Η American Airlines σημείωσε άνοδο πάνω από 9%, η Southwest Airlines ενισχύθηκε κατά 6%, η Expedia σημείωσε κέρδη 4% και η Carnival Corporation ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα 11,2% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο 2022 σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,4%. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,9% σε μηνιαία βάση.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε ελαφρά στο 2,74%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street