Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η αγορά μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και ενώ έχει αρχίσει η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,30% στις 34.322 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.413 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% στις 13.441 μονάδες.

Η περίοδος ανακοινώσεων τα αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου άριχεσε σήμερα, με αρκετούς αναλυτές να μετριάζουν τις προσδοκίες τους εν μέσω του αυξανόμενου κόστους των εμπορευμάτων, του πολέμου στην Ουκρανία και της παρατεινόμενης πανδημίας. Τα κέρδη για τις εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά 4,5%, τη χαμηλότερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 που στιγμαστίστηκε από την πανδημία, σύμφωνα με τη FactSet.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της JPMorgan υποχωρούν πάνω από 3%, αφού η τράπεζα ανέφερε μείωση 42% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω του αυξημένου κόστους για τα επισφαλή δάνεια και τις αναταράξεις της αγοράς που συνδέονται με τις κυρώσεις της Ρωσίας. Η JPMorgan κατάφερε, ωστόσο, να έχει έσοδα 31,59 δισ. δολαρίων, ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα 11,2% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο 2022 σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,4%. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,9% σε μηνιαία βάση.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε ελαφρά στο 2,74%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street