Η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της τον Ιούνιο, δήλωσε η Κυβερνήτης της Λάελ Μπρέναρντ, σε συνδυασμό με μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων ώστε να αποκλιμακώσει τις πληθωριστικές πιέσεις. 

«Όσον αφορά το ποιός είναι ο σωστός ρυθμός αυτού του συνόλου αυξήσεων των επιτοκίων, δεν θέλω πραγματικά να επικεντρωθώ σε αυτό», είπε η Μπρέναρντ στη Wall Street Journal. «Αλλά θα έλεγα απλώς ότι ο συνδυασμός  θα οδηγήσει την τράπεζα σε πιο ουδέτερη στάση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική πιο γρήγορα μέσα στη χρονιά». Μόλις φτάσει σ΄αυτό το σημείο, πρόσθεσε, η Fed θα έχει την «προαιρετική δυνατότητα» να ανταποκριθεί στη συνέχεια όπως απαιτείται στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και στον πληθωρισμό.

Η Fed αύξησε τον περασμένο μήνα τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δείξει ότι θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων φέτος. Αναμένεται επίσης να ανακοινώσει την έναρξη της μείωσης του ισολογισμού της τον επόμενο μήνα.

Η Μπρέναρντ είπε ότι η συγκράτηση του πληθωρισμού  στα «βασικά αγαθά»- στο δομικό πληθωρισμό που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα-   είναι ένα σήμα «καλωσορίσματος».

Τέλος, εξήγησε ότι αναμένει η ζήτηση να μετριαστεί φέτος, καθώς η δημοσιονομική στήριξη περιορίζεται και οι αγκυλώσεις της προσφοράς χαλαρώνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή