Η Μόσχα θα αναθεωρήσει τη στρατηγική της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, έως την 1η Ιουνίου, διεμήνυσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι «παράνομοι» περιορισμοί στις ρωσικές εταιρείες από τα δυτικά κράτη αντίκεινται στους κανόνες του ΠΟΕ.

Μιλώντας σε μια κυβερνητική συνεδρίαση για τη βιομηχανία μετάλλων της χώρας, ο Πούτιν είπε ότι οι δυτικές χώρες απαγόρευσαν στη Ρωσία να αγοράζει εξαρτήματα που απαιτούνται για την παραγωγή έλασης μετάλλων, φύλλων χάλυβα και άλλων προϊόντων.

«Αυτά τα μέτρα (κυρώσεις) έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του ΠΟΕ, στις οποίες οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι επαναλαμβάνουν συνεχώς την προσήλωσή τους», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες μετάλλων αντιμετωπίζουν «εχθρικές συμπεριφορές» από αυτές που η Μόσχα αποκαλεί μη φιλικές χώρες και ότι η Ρωσία θα καταστρώσει σχέδιο για να το καταπολεμήσει.

Η οικονομία της Ρωσίας έχει πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις που έχουν σκοπό να αναγκάσουν τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα που έστειλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα