Με ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα, τη δυνατότητα απευθείας εξυπηρέτησης πλοίων κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEU (New Panamax), οι δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες (New Panamax STS Cranes), που κατέπλευσαν σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζουν σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

«Με τις 2 νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες New Panamax για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνολικής αξίας Euro15,7 εκατ., ολοκληρώνεται πάνω από το 80% των Υποχρεωτικών Επενδύσεων της εταιρείας σε μηχανολογικό εξοπλισμό», τόνισε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος.

Αναβάθμιση ΣΕΜΠΟ

Με την άφιξη του νέου εξοπλισμού ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης διαθέτει πλέον συνολικά 6 γερανογέφυρες. Οι νέες γερανογέφυρες συμβάλλουν σημαντικά στην προσέλκυση νέων γραμμών και παράλληλα με την επέκταση του Προβλήτα 6, σχεδιάζεται η τοποθέτηση επιπλέον γερανογεφυρών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως σημαντική πύλη εξυπηρέτησης για το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

«Η εκφόρτωση των Γερανογεφυρών και η εγκατάστασή τους στον 6ο Προβλήτα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 7 ημερών, ενώ εκτιμάται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργική και επιχειρησιακή ετοιμότητα στις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo.

Ο νέος εξοπλισμός αναβαθμίζει ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμένα, βελτιστοποιεί το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, διπλασιάζει την παραγωγική δυνατότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του λιμένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια