Σε αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμής στόχου της μετοχής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησε ο χρηματοοικονομικός οίκος WOOD & Company.

Σε ειδική έκθεση για την εταιρεία – μέλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι αναλυτές του οίκου επικαιροποίησαν το 12μηνο στόχο της τιμής στα 22,4 ευρώ/μετοχή, δηλαδή 31% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα και έναντι 18 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Σύμφωνα με την WOOD & COMPANY, «η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  συνεχίζει να επιδεικνύει ισχυρή κερδοφορία και συνεπή απομόχλευση, αφήνοντας χώρο στον ισολογισμό για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων από το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας».

«Κατά την άποψή μας», σημειώνουν οι αναλυτές της WOOD, «η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει την ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ, καθώς οι απαιτητικές περιβαλλοντικές πολιτικές απαιτούν ταχεία μετάβαση στην παραγωγή και κατανάλωση πράσινης ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Η WOOD κάνει αναφορά στα σενάρια περί εισόδου επενδυτή στην εισηγμένη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια στους επενδυτές για την αποκόμιση κερδών».

Επικαλείται για αυτή τη διαπίστωσή της στα σημαντικά σχέδια ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, με τα οποία  στοχεύει σε εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ άνω των 6 GW μέχρι το τέλος του 2029.

Ο νέος στόχος για τις ΑΠΕ

Η WOOD & COMPANY χαρακτηρίζει επιθετικό τον προαναφερόμενο στόχο.

Και λέει πως η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει επικαιροποιήσει πρόσφατα τους μεσοπρόθεσμους στόχους σε έργα ΑΠΕ, προσθέτοντας ένα ακόμη 3GW στον ισόποσο στόχο εγκατεστημένης ισχύος 3GW για το 2025.

Μάλιστα ο χρηματοοικονομικός οίκος υποθέτει πως ΑΠΕ τουλάχιστον 2GW θα προστεθούν  μέχρι το τέλος του 2027, ξεπερνώντας τα 3GW μέχρι το 2026.

Στα έργα που συνδράμουν για τους προαναφερόμενους στόχους η WOOD περιγράφει το αντλησιοταμιευτικό έργο της Αμφιλοχία με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας 680MW, καθώς και χερσαίων αιολικών 870M, συμπεριλαμβανομένου του έργου «Kafireas» 330MW, και 580MW  πρόσθετων φωτβολαϊκών,  με όλα τα έργα που αναπτύσσει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΓ στην Ελλάδα.

Χώρος για μόχλευση

Ως προς τις εκτιμήσεις για την πορεία του καθαρού χρέους οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν πως «με το 2021 να λήγει στο καθαρό χρέος/EBITDA 3,7x, βλέπουμε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αρκετά άνετη για να εξοπλίσει τον ισολογισμό της και να χρηματοδοτήσει τον βαρύ επενδυτικό αγωγό που βρίσκεται μπροστά της».

Εκτιμήσεις κερδών

Η WOOD περιγράφει και τις εκτιμήσεις εσόδων για το 2022. Σύμφωνα με τους αναλυτές, προϋποθέτουν την εξομάλυνση του τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τα έσοδα, αλλά όχι την κερδοφορία. Για την περίοδο 2023-24, η WOOD αναφέρει ότι η ανάθεση του έργου «Καφηρέας» θα ενισχύσει τα έσοδα το 2023 κυρίως, καταγράφοντας αύξηση 25%.

«Αναμένουμε αύξηση των EBITDA κατά 100 εκατομμύρια ευρώ έως το 2024 ( έναντι του EBITDA  για το 2021), η οποία θα προκύψει από τη θέση σε λειτουργία του έργου Καφηρέας και άλλων αιολικών/ηλιακών έργων. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη για το 2023 ανέρχονται στα 110 εκατ», λέει η WOOD.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια