Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που φιλοξενείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας περισσότερο έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα και τη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ εξέτασαν δε τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο περιφερειακών σχημάτων.

Η Ελλάδα υποστηρικτής της ενεργειακής αυτονομίας

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Μπόργκε Μπρέντε και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε πως η ΕΕ απέδειξε την ενότητα της αλλά και την ταχύτητα της σε ό,τι αφορά στην επιβολή άνευ προηγουμένου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Η κρίση στην Ουκρανία ώθησε την ΕΕ να σκεφτεί πολύ πιο στρατηγικά και εν προκειμένω το ζήτημα της στρατηγικής της αυτονομίας, του οποίου είμαι ένθερμος υποστηρικτής πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, έχουμε πλέον έναν επιπρόσθετο στόχο, αυτόν της ταχείας απεξάρτησης από τη Ρωσία, επιχείρηση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς είναι βασικός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια