Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ αποτυπώνουν και τις ανησυχίες τους για την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,69% στις 7.424 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,04% στις 14.051 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,34% στις 6.277 μονάδες.

Η ανησυχία

Αυτό που ανησυχεί περισσότερους τις αγορές είναι το κατά πόσο οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πληθωριστικές πιέσεις χωρίς να επηρεάσουν την ανάπτυξη. Μια δύσκολη εξίσωση, ειδικά όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε επίσης σημαντικά τις προσδοκίες της για τον πληθωρισμό για την ευρωζώνη και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη.

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse υποχωρεί περισσότερο από 5%, αφού η State Street απέρριψε τις φήμες ότι εξετάζει την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας.

Η εστίαση είναι σήμερα και στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου στις ΗΠΑ, ο οποίος οι οικονομολόγοι αναμένουν να επιβραδυνθεί ελαφρά από την κορύφωση του Μαΐου. Εάν ο δείκτης είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες, η Wall Street θα μπορούσε να συμπεράνει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και ότι η Federal Reserve μπορεί να χρειαστεί να είναι λιγότερο επιθετική για τον

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές