Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο όμιλος Druckfarben θέτοντας σε λειτουργία δύο νέες μονάδες παραγωγής χρωμάτων και μονωτικών υλικών.

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην τεράστια αγορά της ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, οι νέες αυτοματοποιημένες μονάδες στον Ασπρόπυργο περιλαμβάνουν γραμμή παραγωγής έτοιμων τελικών επιχρισμάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς και γραμμή παραγωγής και συσκευασίας κονιαμάτων.

Η δυνατότητα παραγωγής για τη μονάδα της Kraft Paints ανέρχεται σε 140 τόνους χρώματος ανά βάρδια, ενώ η δεύτερη παράγει 16 τόνους plaster (επίχρισμα) την ημέρα που χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό.

Μάλιστα, μέσα στο 2023 θα πραγματοποιηθούν νέες αναβαθμίσεις, (θα μπουν ιμάντες μεταφοράς φορτίων), με τη νέα επένδυση να απαιτεί επιπλέον 1 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Καραβασίλης, επικεφαλής της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης, η οποία διαθέτει παρουσία σε 14 χώρες, στρατηγικός στόχος είναι η κατηγορία της εξωτερικής θερμομόνωσης (Bioclima) να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα δραστηριοποίησης της εταιρείας, μετά τα μελάνια εύκαμπτης συσκευασίας (Druckfarben), απ’ όπου προέρχεται το 65% του τζίρου της και τα δομικά υλικά (Kraft Paints).

Προς το παρόν, τα προϊόντα εξωτερικής θερμομόνωσης συμβάλλουν περίπου στο 15-20% του κύκλου εργασιών, ανέφερε ο κ. Καραβασίλης κατά την παρουσίαση των εγκαταστάσεων στους δημοσιογράφους.

«Πράσινη» πιστοποίηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα Bioclima είναι τα πρώτα ελληνικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με «πράσινη» πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), εξασφαλίζοντας την ανώτερη «οικολογική» ταξινόμηση των κτηριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως τα LEAD, BREEM & WELL.

Επιπλέον, είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και την πυροπροστασία των κτηριακών κατασκευών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Druckfarben, το 55% των κτιρίων στην Ελλάδα, πάνω από 3 εκατομμύρια κτίρια, έχει ηλικία άνω των 40 ετών, με αποτέλεσμα την σχεδόν παντελή έλλειψη θερμομόνωσης, με συνέπεια να έχουν τεράστιες ενεργειακές απώλειες (έως και 70%).

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, τα συστήματα Bioclima μπορούν να επιτύχουν έως και 65% εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, της συντήρησης και της βελτίωσης του χρόνου ζωής του ακινήτου.

Με +17% «τρέχει» εφέτος

Ευνοημένη και από τη μόδα των ανακαινίσεων, που εν μέσω lockdowns πήρε μεγάλες διαστάσεις, η Druckfarben κατέγραψε αυξημένες πωλήσεις το 2021 σε ποσοστό 12,8%.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου, συνολικά το 2021 ήταν εξαιρετικό καθώς ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 70,2 εκατ. ευρώ έναντι 60,2 εκατ. ευρώ το 2020.

Στο πεντάμηνο εφέτος, η εταιρεία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 17%, με τον κύκλο εργασιών αυτό το διάστημα στα 32,2 εκατ. ευρώ, έναντι 27,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2021.

Ο όμιλος απασχολεί συνολικά σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται 375 εργαζόμενους, διατηρεί πέντε θυγατρικές σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρο, αλλά και Νιγηρία, ενώ έχει αντίστοιχη με την ελληνική εργοστασιακή μονάδα στη Ρουμανία όπου παράγει χρώματα κάτω από την ομπρέλα, Kraft Paints, αλλά και θερμομονωτικά.

Ανατιμήσεις 20%

Αναφορικά με το λειτουργικό κόστος, ο κ. Καραβασίλης τόνισε πως έχει επηρεαστεί σημαντικά λόγω των αυξήσεων στις πρώτες ύλες, στις μεταφορές και στην ενέργεια. Η άνοδος υπολογίζεται σε 40% σε κάποιες περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προχωρήσει στη μετακύλιση περίπου του 50% του επιπλέον κόστους. Η Kraft Paints μεσοσταθμικά έκανε αυξήσεις περίπου 20% σε κάθε κιλό προϊόντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις