Κατά 3% αυξήθηκε τον Απρίλιο 2022 σε ετήσια βάση η παραγωγή στις κατασκευές τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σε μηνιαία βάση, η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα μειώθηκε κατά 1,1% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έναντι στασιμότητας ουσιαστικά (+0,1%) τον Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου.

Μηνιαία σύγκριση

Τον Απρίλιο του 2022, στη ευρωζώνη σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022, τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 5,5%, ενώ οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Στην ΕΕ, τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 6,1% και οι κατασκευές κτιρίων κατά 0,2%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκαν στη Σλοβενία ​​(-7,4%), στην Ουγγαρία (-5,9%) και στην Πολωνία (-5,1%).

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Γαλλία (+1,2%), στη Φινλανδία (+0,9%) και στην Ισπανία (+0,2%).

Ετήσια σύγκριση

Στη ζώνη του ευρώ τον Απρίλιο του 2022, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 3,9%, ενώ οι κατασκευές πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 1,0%.

Στην ΕΕ οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι κατασκευές πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 0,7%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στην παραγωγή στις κατασκευές παρατηρήθηκαν στην Ιταλία (+16,9%), στην Πολωνία (+11,6%) και στη Σλοβενία ​​(+7,7%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Ρουμανία (-8,1%), στην Ισπανία (-3,8%) και στη Σλοβακία (-2,5%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής