Τεράστια είναι η ανταπόκριση για το Power Pass, καθώς μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 235.000 αιτήσεις για την επιδότηση του ρεύματος.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για κατόχους ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίγει σταδιακά και για τους υπόλοιπους.

Διαβάστε επίσης: 15 ερωταπαντήσεις για το Power Pass

Όπως τονίζεται, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη διεύθυνση https://vouchers.gov.gr/powerpass και ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου 2022 και τα ποσά της αποζημίωσης θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του Ιουλίου.

Οι προϋποθέσεις

Ο δικαιούχος θα πρέπει:

– Να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο. Εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, θα πρέπει να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης. Στην τελευταία περίπτωση, ο φορολογούμενος επιβεβαιώνει κατά την υποβολή της αίτησης ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης για πρώτη φορά το φορολογικό έτος 2021.

– Να έχει δηλώσει το 2021 ετήσιο καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων οικογενειακό εισόδημα έως τις 45.000 ευρώ. Αν υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα που θα δηλωθεί φέτος. Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας και του εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης κάθε δικαιούχου.

–  Ο αιτών πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος κατά την 1η Μαΐου 2022.

Η διαδικασία

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.).

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης