Με τη σημερινή αργία στις αμερικανικές αγορές να επιβαρύνει κι άλλο το συναλλακτικό κλίμα, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να επανέλθει στη ζώνη των 810 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,32% στις 808,38 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

Διευθετήσεις

Παραδοσιακά οι αργίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Λονδίνο επηρεάζουν την ελληνική αγορά, με το ΧΑ σήμερα να κάνει περισσότερο κινήσεις διευθέτησης μετά και την πτώση της τελευταίας εβδομάδας. Οι “διευθετήσεις” όμως περιλαμβάνουν πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, δίνοντας το μήνυμα της “αποχής” του σε οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης επιχειρείται από άλλους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως ο ΟΤΕ.

Βέβαια, ο Ιούλιος, όπως και ο ερχόμενος Αύγουστος, είναι οι μήνες κατά τους οποίους “αναδεικνύεται” η… ρηχότητα της ελληνικής αγοράς, με την κατεύθυνση πολλών τίτλων να αλλάζει με εντολές ολίγων και μόνο τεμαχίων. Έτσι και σήμερα οι όγκοι είναι τόσο μικροί που ακόμη και το θετικό πρόσημο αρκετών τίτλων είναι επισφαλές έναντι εντολών που μπορεί να έχουν λίγη μεγαλύτερη δυναμική.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ προσπαθούν να συντηρήσουν τα κέρδη της αγοράς, ενώ θετικά κινούνται και οι Titan, Quest, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 1,41%, με τις Alpha Bank, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Ελλάκτωρ να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους