Να απορροφήσει τις τραπεζικές πιέσεις επιχειρεί αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας στο πλευρό του την ισχυρή άνοδο του δεικτοβαρούς ΟΤΕ, αλλά έχοντας και ως εμπόδιο τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,11% στις 806,68 μονάδες, με τον τζίρο να χρειάζεται πάνω από τρεις ώρες για να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίσιμη ζώνη των 800 μονάδων, την οποία με τεχνικούς όρους δεν αποκλείεται να τη δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα. Έτσι, βλέπει πλέον με μεγαλύτερες πιθανότητες τα χαμηλά του έτους, στις 788 μονάδες, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη συναλλακτικά, καθώς οι άμυνες των long είναι περισσότερο αδύναμο.

Η ζώνη των 800 ευρώ

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε να πλαγιολισθαίνει προς τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, όπως επιβεβαιώνει και η Trader24, η οποία επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίον έχει έρθει αυτή η πτώση αξιολογείται άκρως επικίνδυνος, διότι επιδεικνύει μια οριακή υποστηρικτική προσπάθεια λίγων να διατηρηθούν σε θέσεις που είναι ανάποδες, ώστε τη στιγμή που θα επέλθει ρευστοποίηση, θα βρει άδεια την αγορά με ό,τι αυτό θα επιφέρει.

Εξάλλου, αναγνωρίζοντας ότι το ΧΑ δεν έχει γράψει παρά το 1/4 της πτώσης των υπολοίπων μεγάλων χρηματιστηρίων μεσοσταθμικά στο εξάμηνο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να …αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε επιταχύνοντας. Τέλος, υφίσταται πλέγμα αντιστάσεων από 818 έως 832 μονάδες του ΓΔ, κάτι που επιβαρύνει ενδεχόμενη ανοδική προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ και Aegean ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, όπως και οι Σαράντης, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Θετικά κινούνται οι Quest, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Titan, ενώ στον αντίποδα, οι πιέσεις φέρνουν την Alpha Bank στο -3,2%, στην Πειραιώς στο -2,38% και τις Eurobank και Εθνική με απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών