Εν αναμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παράλληλα δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη ζώνη των 800 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,73% στις 801,06 μονάδες, με τον τζίρο ήδη στα 11 εκατ. ευρώ, αλλά με ένα πακέτο στην Εθνική αξίας 5,1 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικός ο τραπεζικός κλάδος

Χτες η Εθνική έδωσε το έναυσμα της αντίδρασης του κλάδου και σήμερα η Alpha Bank και η Eurobank έχουν πάρει τη σκυτάλη της ανάκαμψης. Και για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι χωρίς τον τραπεζικό κλάδο η αγορά δεν μπορεί να ανακτήσει κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, ώστε να αναιρέσει το αρνητικό σενάριο.

Στο σκαλοπάτι των 800 μονάδων

Σήμερα πάντως αναμένεται να κάνει η αγορά το πρώτο βήμα για την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης, ήτοι να δοκιμάσει να διαπεράσει ανοδικά το επίπεδο των 800 μονάδων. Εάν γίνει αυτό τότε η ανάκτηση των 820 μονάδων θα λάβει χαρακτηριστικά μιας βιαστικής κίνησης, ενώ η ζώνη των 850 μονάδων θα είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της αντοχής της αντίδρασης. Αλλά σε κάθε περίπτωση οι 800 μονάδες είναι το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι που θα πρέπει να ανέβει η αγορά.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Titan, Alpha Bank, Eurobank και ΑΔΜΗΕ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Σαράντης και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών