«Σανίδα σωτηρίας» βρήκε η Crystal Cruises, μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες στις κρουαζιέρες πολυτελείας, η οποία θα δει τα πλοία της να πλέουν ξανά με νέα ιδιοκτησία το 2023, μετά την οικονομική κατάρρευση της μητρικής της εταιρείας Genting Hong Kong.

Διαβάστε επίσης: Παρθενικό ταξίδι στο… διαλυτήριο για το κρουαζιερόπλοιο Global Dream II

Η Genting Hong Kong ήταν ιδιοκτήτρια του luxury brand Crystal Cruises, αλλά και των Dream Cruises, Star Cruises και των γερμανικών ναυπηγείων MV Werften και Lloyd Werft Bremerhaven, τα οποία υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Η Crystal αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και στις αρχές Ιουνίου οι Μπαχάμες έβγαλαν στο σφυρί τα δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοιά της για να ρυθμιστούν τα χρέη.

Διαβάστε επίσης: «Μαγνήτης» για κρουαζιερόπλοια η Ρόδος

Η Heritage Group, ένας όμιλος με επενδύσεις στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού με επικεφαλής τον Μονεγάσκο δισεκατομμυριούχο Manfredi Lefebvre d’Ovidio, επιβεβαίωσε σήμερα ότι αγόρασε την Crystal Cruises και τα δύο κρουαζιερόπλοια μέσω του A&K Travel Group. Ο Lefebvre d’Ovidio απέκτησε το 80% της A&K τον Μάιο του 2019.

Τα δύο πλοία θα επαναλειτουργήσουν το 2023 μετά από εκτεταμένo refit. Τα κρουαζιερόπλοια πωλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο στις Μπαχάμες με το Crystal Symphony να πωλείται για 25 εκατομμύρια δολάρια και το νεότερο Crystal Serenity για 103 εκατομμύρια δολάρια. Η επωνυμία και άλλα περιουσιακά στοιχεία αποκτήθηκαν χωριστά από τους εκκαθαριστές της εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Royal Caribbean και της Silversea για υπό ναυπήγηση πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Crystal, Crystal Endeavour, το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι από την MV Werften. Παράλληλα, τα πέντε κρουαζιερόπλοια ποταμών της Crystal συνεχίζουν επίσης να τελούν υπό πώληση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα