Σε μία παράγραφο επιχείρησε να συνοψίσει την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase , Τζέιμι Ντάιμον, και η εικόνα που δίνει δεν είναι καλή…

Από την μια πλευρά  ο Ντάιμον είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ «συνεχίζει να αναπτύσσεται και τόσο η αγορά εργασίας όσο και οι καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και η ικανότητα να ξοδεύουν, παραμένουν υγιείς».

Στη συνέχεια ωστόσο, παρέθεσε μια σειρά από προειδοποιητικά σημάδια, λέγοντας: «Αλλά η γεωπολιτική ένταση, ο υψηλός πληθωρισμός, η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο ψηλά πρέπει να πάνε τα επιτόκια, μια ποσοτική σύσφιξη που δεν έχουμε ξαναδεί και οι επιπτώσεις τους στην παγκόσμια ρευστότητα, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία κάποια στιγμή αργότερα».

Διαβάστε επίσης – JP Morgan: «Προσδεθείτε» έρχεται οικονομικός τυφώνας

Τα σχόλια του Ντάιμον, που έγιναν με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της JPMorgan Chase , έρχονται καθώς επενδυτές και οικονομολόγοι προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η οικονομία οδεύει προς ύφεση — και η πρόσφατη πληθώρα οικονομικών δεδομένων δεν παρέχει μεγάλη σαφήνεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ