Απανωτές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με στόχο την εύρεση λύσης για την εκτέλεση του δρομολογίου στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας, μετά την εμπλοκή με το «Olympus».

Όπως τόνιζε το υπουργείο Ναυτιλίας, το δρομολόγιο για Κάσο-Κάρπαθο έπρεπε «με κάθε τρόπο να γίνει σήμερα», ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή οι όποιες προσπάθειες φέρεται να έχουν αποδειχθεί άκαρπες, πέραν της αναχώρησης από τον Πειραιά του ταχυπλόου «Speedrunner Jet», το οποίο εξυπηρέτησε μεγάλο αριθμό επιβατών.

Συγκεκριμένα μέσω «ολικής ναύλωσης» το πλοίο της Sea Jets απέπλευσε από Πειραιά με προορισμό τη Σαντορίνη και τη Σητεία και από εκεί προς την Κάσο, την Κάρπαθο και την Χάλκη, νησιά τα οποία θα εξυπηρετεί στη γραμμή Σητεία-Ρόδος.

Υπενθυμίζεται πως το επιβατηγό οχηματαγωγό «Olympus» της εταιρείας ΣΗ ΣΠΙΝΤ ΛΑΪΝΣ, αποδείχθηκε αναξιόπλοο, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού, την προηγούμενη Δευτέρα, καταγράφηκαν πολλές ελλείψεις σε θέματα επάνδρωσης και ασφάλειας.

Προσπάθειες για ναύλωση

Όπως ενημέρωνε τηλεφωνικά η εταιρεία τον κάθε ενδιαφερόμενο, γίνονταν προσπάθειες να ναυλωθεί κάποιο άλλο πλοίο για το απόγευμα της Παρασκευής, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, ωστόσο, δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο σήμερα για τα συγκεκριμένα νησιά της Δωδεκανήσου, πέραν του Speedrunner Jet.

Με κατεπείγον δελτίο Τύπου, μάλιστα, η πλοιοκτήτρια ανέφερε ότι το σημερινό δρομολόγιο του «Olympus» θα παραμείνει ανεκτέλεστο λόγω μη ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων και εκτιμά ότι το πλοίο θα εκκινήσει δρομολόγια τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, όπως έγραφε και η στήλη Inside του ΟΤ, το «Πρέβελης» μπορεί να είναι μια λύση, καθώς άλλο πλοίο ελεύθερο και αξιόπλοο, δεν υπάρχει άλλωστε όπως λένε οι ακτοπλόοι. «Χρειάζεται όμως να κηρυχθεί έκπτωτο το “Olympus” και με απευθείας ανάθεση να αναλάβει το “Πρέβελης” που έκανε τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, στο διαγωνισμό για την γραμμή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News