Συνάντηση εργασίας είχαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με τον πρόεδρό του Γιάννη Τρουπή να εκφράζει την επίθυμία να μπει «επιτέλους η Αρκαδία σε πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης».

«Είναι βέβαιο ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε όποια προσπάθεια γίνεται, από όποιο Υπουργείο γίνεται, για την ανάπτυξη του Νομού και ειδικότερα των περιοχών που εντάσσονται στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαθανάση στην Τρίπολη, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για το πότε θα δημοσιευτούν οι προσκλήσεις των σχετιζόμενων με την απολιγνιτοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Η Ελλάδα βάλλεται από παντού»

«Απ’ ότι βλέπετε η Ελλάδα βάλλεται από παντού, έχουμε προβλήματα ενέργειας, ακρίβειας και πολλά άλλα, τα οποία απαιτούν χρόνο και επιμονή για να λυθούν. Μπορώ ωστόσο να διαβεβαιώσω ότι μετά από συζητήσεις προσωπικές με τον κ. Υπουργό σύντομα θα ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ώστε να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το πολυπόθητο πρόγραμμα του Ταμείου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» τόνισε ακόμη ο κ. Τρουπής και σημείωσε ότι «το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια στο βαθμό που μπορεί, καθώς είναι δομημένο άρτια ώστε σε όποια πρόσκληση ανακοινωθεί να επισπεύσει τις προσπάθειες και επιτέλους να δούμε την Αρκαδία να μπαίνει σε πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης».

Ο κ. Τρουπής εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της διαδικασίας δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ, και ιδίως για το μείζον πρόβλημα που προκύπτει από την επιλογή της συγκεκριμένης χωροθέτησης, καθώς μεγάλο μέρος της έκτασης αυτής είναι δασικό και συνεπάγεται πολύς χρόνος και σύνθετες διοικητικές διαδικασίες για την αξιοποίησή του.

Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το πρώτο Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίησης στην Ευρώπη και ότι ενώ η λιγνιτική παραγωγή ενέργειας συνεχίζεται και μάλιστα έχει ανακοινωθεί αύξηση της εξόρυξης κατά 50%, τρέχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που φέρνει δισεκατομμύρια πόρων στην περιοχή προωθώντας τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. «Την προσέλκυση δηλαδή επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης και σημείωσε ότι «τα Επιμελητήρια είναι πυλώνας ανάπτυξης και θεωρούμε ότι θα βρεθούν στο πλευρό μας, ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις με τα νέα κίνητρα θα επιθυμούν να εγκατασταθούν εδώ και ιδίως στη Μεγαλόπολη όπου θα τα κίνητρα θα είναι ακόμα πιο αυξημένα».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση θα δώσει την επιθυμητή κινητικότητα στις επενδύσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και «στην επιστροφή των συμπολιτών μας που έφυγαν στο εξωτερικό».

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μετάβασης Α.Ε. κ. Ιωάννης Μπούκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Εκπαίδευσης, Οργάνωσης και Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευάς Κατσικερός, Ιωάννης Τερζής, Ιωάννης Σαμπράκος και Ηλίας Καρύδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία