Εντός των επόμενων ημερών εκδίδεται η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Μαρίνας Αλίμου ώστε να προχωρήσει στην έκδοση των οικοδομικών αδειών, ανέφερε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της REDS ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στόχος είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το 2023, με τη νέα μαρίνα να παραδίδεται από τη REDS έως το 2025.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων. Η ανάπλαση περιλαμβάνει χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων.

Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Αλίμου: Αλλάζει ριζικά και αναβαθμίζεται πλήρως

Cambas Project

Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, κατά τα λεγόμενα της διοίκησης, θα μπουν οι μπουλντόζες και στο άλλο μεγάλο σχεδιαζόμενο έργο της εταιρείας, το Cambas Project, άνω των 200 εκατ. ευρώ, στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη.

Η ολοκλήρωση των έργων, που περιλαμβάνουν κτίρια γραφείων, μουσείο, εστίαση, mall, ένα μικρό ξενοδοχείο 40 κλινών και χώρους πολιτισμού, προβλέπεται το 2026.

Γούρνες

Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο η REDS πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ακινήτου της πρώην Βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο της Κρήτης συνολικής έκτασης 345.567 τ.μ., προσφέροντας 42 εκατ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) στο οποίο θα εισφέρει το ακίνητο. Το SPV θα μεταβιβαστεί μετά στη REDS.

Στο «μικρό Ελληνικό», όπως ονομάζεται η έκταση λόγω των ομοιοτήτων με την ανάπλαση του Ελληνικού στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, θα αναπτυχθούν καζίνο, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, συνεδριακοί χώροι, εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων.

Smart Park

Παράλληλα, η θυγατρική εταιρεία ακινήτων της Ελλάκτωρ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της. Πρόκειται για δάνεια ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να επιτευχθούν καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής. Στο ίδιο πλαίσιο συζητείται και η επέκταση του δανεισμού της προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αναπτύξεις της εταιρείας.

Το SmartPark στα Σπάτα συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., που αυτή τη στιγμή είναι η κύρια πηγή εσόδων της Reds, σήμερα είναι μισθωμένο κατά 98% και εντός του έτους θα φθάσει το 100%.

Η Reds εξετάζει την αγορά όμορων οικοπέδων και σχεδιάζει συμπληρωματικές αποδοτικές δράσεις που θα αυξήσουν και την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις