Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να συνεχίσει το ανοδικό του σερί κόντρα στις κινήσεις που στοχεύουν στην κατοχύρωση κερδών. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 870,07 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Είναι λογικό πολλά χαρτοφυλάκια να επιχειρούν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο γενικός δείκτης μετρά 12 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 13. Και μπορεί ο απολογισμός να μην είναι μεγάλος, αλλά σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας, όπως αυτή που διανύουμε, η επιφυλακτικότητα και ο περιορισμός του ρίσκου είναι οι βασικοί οδηγεί στις επενδυτικές στρατηγικές.

Το στοίχημα

Το στοίχημα τώρα της αγοράς είναι να κρατηθεί ο γενικός δείκτης πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ώστε να συντηρήσει τη θετική βραχυπρόθεσμη τάση του και να μην ξαναμπεί, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα, σε νέο πτωτικό κανάλι.

Εάν συνεχιστούν οι ήπιες κινήσεις και η επιλεκτικότητα των αγοραστών, οι προσδοκίες είναι θετικές. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναιρεθεί το βραχυπρόθεσμο θετικό σενάριο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2,03%, με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει το πρωινό θετικό του πρόσημο και να κινείται αρνητικά. Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil, Εθνική και ΟΠΑΠ είναι σε αρνητικά εδάφη, ενώ στον αντίποδα, Aegean, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Λάμδα είναι σε θετικά εδάφη. Μεγαλύτερα είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, ΟΛΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών