Για συνέχιση και τον μήνα Σεπτέμβριο της παροχής voucher σε πολίτες για τουρισμό στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Σάμο, έκανε λόγο ο Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται οι «αποδράσεις» σε προορισμούς κοντά στην Αθήνα

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τριαντόπουλος, τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν εκ νέου 7.000-8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο και να στηριχθούν και με αυτό τον τρόπο οι περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Β. Εύβοια: Ανακάμπτει τουριστικά μετά τις πυρκαγιές

Όσον αφορά για το πότε θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, ο υπουργός στον πρωθυπουργό προσδιόρισε ως πιο πιθανή ημερομηνία της 25η Αυγούστου. Τόνισε, μάλιστα, ότι το συνολικό πρόγραμμα στήριξης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα έχουν διατεθεί κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα.

Οι δικαιούχοι

To voucher μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
  • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,