Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, απόρροια της γνωστής επενδυτικής νηνεμίας του Αυγούστου, το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε το πολύ καλό κλίμα της Wall Street, συνεχίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις φιλότιμες προσπάθειες, με το κοντέρ να γράφει ήδη 14 ανοδικές στις τελευταίες 18 συνεδριάσεις. Το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας συνεπικουρεί.

Και με συνοπτικές διαδικασίες, ο Γενικός Δείκτης είδε και πάλι τις προ ημερών επιτευχθείσες 875 μονάδες, που συνιστούν και το υψηλό διμήνου, με καλή βάση για να μπει στη ζώνη υποδοχής των 900 μονάδων. Το αγοραστικό σήμα που πήραμε στις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ και η περιοχή μετατρέπεται σε σημείο εξόδου από θέσεις long βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Κι όλα αυτά, χάρη στη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος στις ΗΠΑ, όπου και ανακοινώθηκαν χθες πολύ αισιόδοξα μακροοικονομικά σχετικά με τον ΔΤΚ, ο οποίος για τον Ιούλιο είδε σημαντική κάμψη, ώστε ο κρίσιμος πληθωρισμός γράφει 8,5%, πολύ χαμηλότερα τόσο από το πρόσφατο 9,1% όσο και από το αναμενόμενο 8,7%.

Άλλο ένα καλό χαρακτηριστικό ήταν η διάχυση της -μικρής, κατά τ’ άλλα- ρευστότητας, καθώς εκτός από τον συνήθη ύποπτο τραπεζικό κλάδο, την άνοδο στήριξαν οι σωματοφύλακες ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ, κυρίως από άποψη τζίρου, καθώς απορρόφησαν οι δυο τους το 20% του τζίρου, ενώ άλλο ένα 40% το πήραν οι τραπεζικοί τίτλοι.

Η συμπεριφορά σε όλο το ταμπλό ήταν αισιόδοξη, με τον Δείκτη να κινείται μόνιμα ανοδικός χωρίς όρεξη για ρευστοποιήσεις, με μόλις 3 μετοχές να κλείνουν με απώλειες από τη μεγάλη και επίσης 3 από τη μικρή κεφ/ση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News