Στη νέα αγαπημένη ψηφιακή επιλογή των χάκερ και των ληστών του Διαδικτύου εξελίσσονται τα NFTs, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία blockchain Elliptic, εκτιμώντας πως μόνο τον Ιούλιο κλάπηκαν πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε non-fungible tokens.

Η αγορά των NFTs άρχισε να διογκώνεται από το 2021, όταν οι λάτρεις των crypto άρχισαν να δαπανούν δισεκατομμύρια στα συγκεκριμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο ο κλάδος δεν έμεινε αλώβητος στο κραχ της αγοράς των crypto που έχει μειώσει κάθετα τις τιμές των περισσοτέρων ψηφιακών νομισμάτων από το Μάιο. Σε κάθε περίπτωση τα NFT έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στους διάφορους χάκερς και κυβερνο-εγκληματίες.

Διαβάστε επίσης: Στην crypto-θάλασσα βουτούν οι τράπεζες – Παρέμβαση της ΕΚΤ 

Η παραβίαση της ασφάλειας μέσω των social media έχει αυξηθεί σημαντικά αναλογώντας στο 23% των κλοπών με NFTs από τις αρχές της χρονιάς. Ο μέσος όρος κέρδους ανά απάτη υπολογίζεται στα 300.000 δολάρια, σύμφωνα με την Elliptic.

Μέσα στον Ιούλιο οι κλοπές ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια σε FTs, αν και το ποσό φαντάζει μικρό σε σχέση με την επίδοση του Απριλίου που μέτρησε 540 εκατ. δολάρια σε κλοπές, κυρίως μέσω της κυβερνο-ομάδας χάκερ του Lazarus Group που, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, συνδέεται με τη Βόρειο Κορέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News