Μπορεί η Goldman Sachs να εξαίρει για ακόμη μία φορά τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το β’ 3μηνο του έτους, αλλά ο κλάδος δέχεται σημαντικές πιέσεις σήμερα, επιβαρύνοντας σχεδόν ολόκληρη την αγορά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,13% στις 854,24 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι ενώ έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των περισσοτέρων ξένων αναλυτών, αδυνατεί να ξεφύγει από τον κλοιό του risk off στον οποίο έχει περιέλθει το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Και αυτό αποδίδεται κατά πολλούς στον διεθνή παράγοντα, ο οποίος παραμένει τον βασικό «αντίθετο άνεμο» στην προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους του έτους.

Το «μείγμα» του Σεπτεμβρίου

Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι ο γενικός δείκτης προσπαθεί να μην δοκιμάσει πλέον τις 850 μονάδες, η τεχνική του εικόνα έχει επιβαρυνθεί εκ νέου και η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει ροκανιστεί την ώρα μάλιστα που έρχεται ο δύσκολος πολιτικά Σεπτέμβριος και όχι μόνο, καθώς αναμένεται με μεγάλη αγωνία και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία καλείται να λύσει μια δύσκολη εξίσωση.

Το μείγμα χαμηλή ανάπτυξη, υψηλός πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση είναι ένα περιβάλλον στο οποίο η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν και κατά πόσο θα αυξήσει το επιτόκιο της, καθώς εκ των πραγμάτων θα πρέπει να θυσιάσει κάποιο καταλύτη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς και Eurobank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Εθνική, Quest, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Στον αντίποδα, Motor Oil και Aegean προσπαθούν να αντισταθμίσουν την πτώση με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών