Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες συντηρείται η επιφυλακτικότητα στη σκιά της νέας διακοπής της ροής του φυσικού αερίου μέσω των αγωγών της Gazprom.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,04% στις 7.358 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,39% στις 13.012 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 6.202 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων επικρατεί έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, αλλά η βελγική Ackermans & van Haaren κερδίζει 6,6%, στον απόηχο των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ η βρετανική Drax χάνει 2,5%.

Φυσικό αέριο και πληθωρισμός

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream σταμάτησαν πλήρως νωρίς σήμερα το πρωί λόγω εργασιών συντήρησης, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, προκαλώντας νέες ανησυχίες για τις ρώσικες προθέσεις. Η Gazprom είχε προειδοποιήσει για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream για «απαραίτητες», την ώρα μάλιστα που ο ρωσικός όμιλος έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, σήμερα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία που θα δημοσιεύσει η Eurostat και αναμένεται να δείξουν πως ο πληθωρισμός έφτασε το 9% στην Ευρωζώνη, με φόντο το νέο ράλι στις ενεργειακές τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές