Στηρίξεις για ένα καλύτερο κλείσιμο βρήκαν οι ευρωαγορές σήμερα, με τον γερμανικό DAX να βρίσκει μάλιστα το δρόμο της ανόδου, παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα. Η βρετανική αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω της ταφής της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,09%, καθώς πολλοί δεικτοβαρείς τίτλοι έκαμψαν τις ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, με την πλειονότητα των αναλυτών να αναμένουν ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και το πρώτο του 2023.

Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,49% στις 12.803 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,26% στις 6.061 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall σημείωσε άνοδο 3,7% μετά την είδηση ότι κέρδισε μια παραγγελία για ειδικά οχήματα για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Η Bundeswehr έχει συνάψει σύμβαση με τη Rheinmetall για την αγορά συνολικά 48 φορτηγών δεξαμενών καυσίμων για χρήση σε πολλά αεροδρόμια του Γερμανικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Porsche σημείωσαν άνοδο σχεδόν 3%, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δήλωσε ότι στοχεύει σε αποτίμηση έως και 75 δισ. ευρώ για την εταιρεία στο χρηματιστήριο.

Βαριά η σκιά της ύφεσης

Ο κίνδυνος ύφεσης στη ζώνη του ευρώ έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η ενεργειακή συμπίεση θα προκαλέσει επιβράδυνση, ή και ύφεση, στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση του Bloomberg, με τους συμμετέχοντας να θεωρούν τώρα την πιθανότητα δύο συνεχόμενων τριμήνων συρρίκνωσης στο 80% τους επόμενους 12 μήνες, από 60% σε προηγούμενη έρευνα.

Την ίδια ώρα, αυτήν την εβδομάδα οι αγορές θα παρακολουθήσουν το νέο γύρο αύξησης επιτοκίων από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τον πολύ υψηλό πληθωρισμό. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει την Τετάρτη σε νέα γενναία αύξηση επιτοκίων της τάξης του 0,75%, ανεβάζοντας το εύρος των αμερικανικών επιτοκίων σε 3% με 3,25%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης