Με απώλειες κινείται και σήμερα η Wall Street, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία μετά από μία κάκιστη εβδομάδα που επανέφερε τους δείκτες στα χαμηλά του τελευταίου τριμήνου, καθώς αναμένεται από τη Federal Reserve να αυξηθούν τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,236% στις 30.752 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,20% στις 3.865 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,11% στις 11.337 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτωτικές τάσεις, αργία στο Λονδίνο

Η νομισματική πολιτική στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Αρνητικά επιδρά στην αγορά η άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που ξεπέρασε το 3,5%, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 11 χρόνια, εν όψει της πιθανής απόφασης της Fed αυτή την εβδομάδα να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης. Μετά από τις αρχικές εικασίες ότι η Fed μπορεί να ολοκληρώσει την επιθετική πολιτική σύσφιξης, οι επενδυτές άρχισαν και πάλι να κάνουν ντάμπινγκ στις μετοχές υπό το φόβο ότι η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει αρκετές αυξήσεις ακόμη διακινδυνεύοντας ακόμη και την ύφεση στην οικονομία.

Στο επίκεντρο των συνεδριάσεων αυτή την εβδομάδα θα είναι η απόφαση πολιτικής της Fed. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια, αν και οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων για τα εταιρικά κέρδη πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου αναφοράς τον Οκτώβριο.

«Καθώς κοιτάμε προς το τέλος του 2022, συνεχίζουμε να αναμένουμε αστάθεια στις αγορές των ΗΠΑ, τις οποίες θεωρούμε ότι έχουν εμπλακεί σε μια διελκυστίνδα μεταξύ του βαθιά πτωτικού συναισθήματος και των συνεχιζόμενων ανησυχιών για περαιτέρω σύσφιξη της Fed», έγραψε η Lori Calvasina της RBC Capital Markets.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Adobe χάνει 1%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από τη Wells Fargo, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Figma.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs βλέπει υψηλότερα επιτόκια, χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένους κινδύνους ύφεσης στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές της μείωσαν τις προβλέψεις για το ΑΕΠ το 2023, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει μόλις στο 1,1% για το έτος, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street