Την εμπρηστική ρητορική συντηρεί η Άγκυρα, στον απόηχο της επίθεσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ και λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της Ελλάδας για το ζήτημα της προμήθειας F-16 από την Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα προχωρήσει σε μία συμφωνία με τις ΗΠΑ «που δένει τα χέρια» της.

Στο στόχαστρο του Τσαβούσογλου το ελληνικό και αρμενικό λόμπι

Ειδικότερα, ανέφερε ότι, στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις για τα F-16, η Άγκυρα διαμηνύει ότι «δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία που δένει τα χέρια μας». «Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. ‘Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς’, ‘δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο’… Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Μπορέλ: Επιστολή προς Τσαβούσογλου για τις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα – ΕΕ

Είπε επίσης ότι «γνωρίζουμε πως κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».