Tο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», το πρόγραμμα «Κάλυψη» και το πιλοτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική Κατοικία παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, στη συνάντηση του δικτύου EUROCITIES που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σταμάτης παρουσίασε το πλέγμα των πολιτικών που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υποστήριξη των πολιτών που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και ακραίας φτώχειας, τονίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές θα αποτυπωθούν στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Αστεγίας.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους, κι ένα άρτιο στεγαστικό πρόγραμμα!

Δίκτυο EUROCITIES

Ο κ. Σταμάτης συμμετείχε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Καταπολέμηση της Αστεγίας, στη συνάντηση του δικτύου EUROCITIES, που είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή καλών διεθνών πρακτικών για την αντιμετώπιση της αστεγίας των νέων.

Διαβάστε επίσης – Στεγαστική πολιτική: Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στο δίκτυο EUROCITIES συμμετέχουν περισσότερες από 200 πόλεις από 38 χώρες, οι οποίες μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα