Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τόσο οι ευρωαγορές όσο και η Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε όχι μόνο να κλείσει με κέρδη 0,56% αλλά και να κινηθεί μόνιμα σε θετικό έδαφος, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την ανθεκτικότητα των εισηγμένων.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά, ωστόσο η ανάλυση που τον θέλει να κινδυνεύει να βρεθεί στις 770 μονάδες ως τη ζώνη υποδοχής στην πλαγιοπτωτική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων παραμένει ως έχει.

Και μάλιστα, η περιοχή των 785 μονάδων συνιστά πλέον κρίσιμο σημείο για τη συνέχεια, ή όχι, καθώς κάτω από εκεί ο Δείκτης εισέρχεται σε αρνητική περιοχή με προεκτάσεις σε μαζικότερο ξεπούλημα.

Παραδόξως, η χαμηλή μέση συν/κή δραστηριότητα της περιόδου λειτουργεί μεν ανασταλτικά ως προς την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, προστατεύει δε την ψυχολογία στο ταμπλό καθώς απλά παρατηρείται σύρσιμο από το ένα επίπεδο στο άλλο, χωρίς πανικό. Τα πρόσημα παρέμειναν μικτά την Παρασκευή ελλείψει σαφούς κατευθυντικότητας, με τις 800 να αποτελούν την ψυχολογικής σημασίας αντίσταση, με την 6η συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα να βρίσκει τον ΓΔ και πάλι στα όρια, εν όψει κρίσιμης διάσπασης της διετούς ανοδικής τάσης.

Οι μετοχές που δείχνουν την καλύτερη εικόνα στο πρόσφατο πτωτικό κομμάτι είναι εκείνες του ομίλου ΓΕΚ, οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ πάντα είναι ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα “αδικημένες” οι ΕΛΧΑ και ΚΟΥΕΣ από τη μεγάλη, και οι ΚΡΙ, ΕΧΑΕ, CENER, και ΕΝΤΕΡ από τη μεσαία. Τα μάτια μας παραμένουν στραμμένα στην αγορά εταιρικών εισηγμένων ομολογιών, με την απόδοση στη λήξη πολύ αξιόλογων εκδόσεων συνεχώς να μεγαλώνει, φωνάζοντας για τοποθέτηση, όπως εκείνων των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News