Υπεγράφη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και της τεχνικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ η σύμβαση για το έργο «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Ορμένιο: Εργασίες παράκαμψης Προβατώνα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Κουτσούκος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα της υπογραφής της σύμβασης ιδιαίτερα σημαντική για την Εγνατία Οδό, καθώς -όπως ανέφερε- επιλύεται ένα θέμα που εκκρεμούσε τουλάχιστον για μία δεκαετία. Περιγράφοντας το δρομολογούμενο έργο, προϋπολογισμού περίπου έξι εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 16 μήνες, δήλωσε ότι αφορά τη δημιουργία ενός ανισόπεδου κόμβου εκτός του οικισμού του Προβατώνα, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων. «Σήμερα η διέλευση γίνεται με ισόπεδο κόμβο, μέσα από τον οικισμό και με φανάρι και μπορούν οι περισσότεροι να αντιληφθούν τις βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας που αυτό (σ.σ. το έργο του ανισόπεδου κόμβου) παρέχει, καθώς και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, διότι παρακάμπτεται ένας οικισμός και μπορούν οι μεταφορές να γίνονται με μία συνεχή ροή» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Θέρμη – Γαλάτιστα: Δόθηκε στην κυκλοφορία

«Η συμβολή του Υπουργείου Υποδομών»

Ειδική μνεία έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και στη συμβολή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στον υπουργό Κώστα Καραμανλή και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το ΕΣΠΑ, από όπου προέρχεται η χρηματοδότηση, παράγοντες που, όπως είπε, συνετέλεσαν στο να λυθεί ένα πρόβλημα ετών. «Με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τον υπουργό Κώστα Καραμανλή έχουμε ως Εγνατία Οδός εδώ και τρία χρόνια μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Το πρόβλημα της παράκαμψης του Προβατώνα ήταν ένα θέμα το οποίο απασχολούσε πάρα πολύ το υπουργείο και με τις κατευθύνσεις τις οποίες μας έδωσε, με συνεργασίες στα δύσκολα, σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις, θέματα με τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, καταφέραμε σήμερα ως Εγνατία Οδός να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε όλο το “προβληματικό” κομμάτι έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο άξονας της παράκαμψης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σημαντικότητα της συμβολής του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του υπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και του προέδρου της Εγνατίας Οδού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου Κώστα Κουτσούκου που «δημιούργησαν αυτό το πλέγμα των θετικών ενεργειών που έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος -όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ- παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης. «Ήταν ένα στοίχημα εξ αρχής για τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, για εμάς… είναι σημαντικό ότι ολοκληρώνεται μετά από πάρα πολλά χρόνια ο κάθετος άξονας και είναι ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του ΕΣΠΑ, της περιφέρειας. Ήταν μία δέσμευση του περιφερειάρχη και εμού προσωπικά, ούτως ώστε ο νομός να αποτελεί σ’ αυτό τον τομέα, ένα πρότυπο στον τομέα της ταχύτητας διέλευσης, γιατί πλέον αυτός ο άξονας χρησιμοποιείται και για εμπορικούς σκοπούς. Η διαδρομή Ορμένιο-Αρδάνιο και βέβαια η σύνδεση από το Αρδάνιο με την Εγνατία Οδό θα διευκολύνει κατά πολύ τις εμπορικές μεταφορές αλλά και την κίνηση των κατοίκων. Επί της ουσίας είναι ένα βήμα μπροστά», κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Διασυνδετήριος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας Βουλγαρίας – Έργο «διαβατήριο» για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης
Επιχειρήσεις |

Διασυνδετήριος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας Βουλγαρίας – Έργο «διαβατήριο» για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης

Η εμπορική λειτουργία του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) ξεκίνησε με την κοινή διαπίστωση πως ο αγωγός που κατασκεύασε ο Όμιλος ΑΒΑΞ, ενισχύει την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια για όλες τις διασυνδεδεμένες χώρες και αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής