«Απαγόρευση θαλάσσιας μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες πάνω από το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου, καθώς και συναφών υπηρεσιών» περιλαμβάνει το νέο πακέτο κυρώσεων που αποφάσισαν οι χώρες της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.

Αυτό ανακοίνωσε με σειρά αναρτήσεών της στο twitter η τσεχική προεδρία.

«Οι πρεσβευτές έφθασαν σε πολιτική συμφωνία επί νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σε μία ισχυρή απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τον Πούτιν», ανακοίνωσε αρχικά.

Στο νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνεται ακόμη «εκτεταμένη απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων – προϊόντων χάλυβα, ξυλοπολτού, χαρτιού, μηχανημάτων και συσκευών, χημικών, πλαστικών, τσιγάρων κ.λπ.», «απαγόρευση παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, μηχανικών και νομικών υπηρεσιών σε ρωσικές οντότητες, περαιτέρω απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογίας» και «επέκταση του καθεστώτος κυρώσεων σε Χερσώνα και Ζαπορίζια, νέα κριτήρια για την παράκαμψη κυρώσεων και νέες καταχωρίσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Καστέλ: Οι παλιομοδίτικες συνήθειες του μυστικοπαθούς δισεκατομμυριούχου του κρασιού «θολώνουν» τη διαδοχή
Διεθνή |

Ο μυστικοπαθής κροίσος Καστέλ, οι παλιομοδίτικες συνήθειες του και τα προβλήματα στη διαδοχή

Έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία κρασιού και μπύρας από ένα μικρό εμπορικό φυλάκιο στο Μπορντό, αλλά σε ποιον ανήκει στην πραγματικότητα η επιχείρηση και τι θα συμβεί μετά τον θάνατο του 96χρονου;