Επανέρχονται οι ροές φυσικού αερίου προς την Ιταλία, μέσω της Αυστρίας. Η γιγάντια ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμη να επαναλάβει τις εξαγωγές αερίου μέσω της Αυστρίας, κυρίως προς την Ιταλία.

Η Gazprom πρόσθεσε πως η εταιρεία και οι Ιταλοί πελάτες της βρήκαν μια λύση για τις πωλήσεις αερίου έπειτα από κανονιστικές αλλαγές που έγιναν στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης: Ύστατη μάχη των «15» κόντρα στη Γερμανία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Βρέθηκε λύση

Ο ενεργειακός κολοσσός «μαζί με Ιταλούς αγοραστές κατάφερε να βρει μια λύση» εν μέσω ρυθμιστικών αλλαγών στην Αυστρία στα τέλη Σεπτεμβρίου που διέκοψαν τις ροές στην Ιταλία, σύμφωνα με δήλωσή της.

Σύμφωνα με την Gazprom, η αυστριακή εταιρεία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει τις προτάσεις διαμετακόμισης της Gazprom Export που επιτρέπουν την επανέναρξη των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας.

Η διακοπή

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Gazprom ανέστειλε εντελώς την 1η Οκτωβρίου τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Eni επικαλούμενη «την αδυναμία μεταφοράς αερίου μέσω της Αυστρίας», όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία ενέργειας, η οποία πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η διακοπή επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

«Η Gazprom μάς ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την παράδοση του απαιτούμενου όγκου σήμερα, επικαλούμενη την αδυναμία να μεταφέρει αέριο μέσω της Αυστρίας», επεσήμανε η Eni. Κατά συνέπεια, «η ροή ρωσικού αερίου προς την Eni μέσω του σημείου εισόδου στο Ταρβίζιο θα είναι μηδενική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...