Με μεικτά πρόσημα κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία όμως προσπαθεί να διακόψει την διορθωτική της πορεία μετά τη δυναμική εκκίνηση του Οκτωβρίου, στη σκιά της νέας κλιμάκωσης της απόδοσης των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,38% στις 30.158 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 3.773 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09% στις 11.158 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Γύρισαν πάλι ανοδικά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Το 10ετές επιτόκιο αναφοράς των ΗΠΑ εξακολουθεί να προσθέτει “μονάδες”, φτάνοντας σήμερα στο 3,773%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε στο 4,14%.

Υψηλοί ρυθμοί στην αρχή της εβδομάδας

Η Wall Street ξεκίνησε την εβδομάδα με υψηλούς ρυθμούς, με τον S&P 500 να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο διήμερο ράλι από το 2020. Η αγορά πάλεψε να διατηρήσει το ανοδικό σερί την Τετάρτη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η αρχή αυτής της εβδομάδας έφερε κάτι σαν ράλι ανακούφισης στις μετοχές. Παρόλα αυτά, οι παγκόσμιοι δείκτες καθώς και οι δείκτες της Wall Street, εξακολουθούν να σημειώνουν σημαντικές  απώλειες από την αρχή του έτους.

«Λίγοι είναι πεπεισμένοι ότι η πρόσφατη κίνηση είναι κάτι περισσότερο από ένα ράλι της bear market, αντιμετωπίζοντας με σκεπτικισμό τη διάρκεια του», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής της επενδυτικής έρευνας στην Nationwide. «Η εμπιστοσύνη παραμένει αδύναμη, από τους διευθύνοντες συμβούλους, τις μικρές επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τους επενδυτές».

Μικρή υποστήριξη

Πάντως, μικρή υποστήριξη σήμερα παρέχουν τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα. Οι αιτήσεις ανήλθαν σε 219.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Οκτωβρίου, αυξημένες κατά 29.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και υψηλότερα από την εκτίμηση των 203.000. Αυτά τα στοιχεία ίσως δείχνουν ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ρίχνει ρυθμούς, αφήνοντας κάποιο χώρο η Fed να μην είναι τόσο επιθετική στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street