Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με φόντο την όξυνση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το Σάββατο, τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στο Βερολίνο.

«Ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων – γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών – που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Το ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου διχάζει τους ευρωπαίους

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «έθεσα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Και βέβαια, τα θέματα της ενεργειακής κρίσης».

Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να κάνουμε μία «κοινή παραγγελία φυσικού αερίου», που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Όσο χάνεται χρόνος, τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, το βράδυ της Παρασκευής, στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε ένα σύντομο διάλογο με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα