H Ελληνίδα Ελπινίκη (Έλπη) Πετράκη εξελέγη, με μεγάλη πλειοψηφία, προέδρος της WISTA International, διαδεχόμενη την Κύπρια Δέσποινα Θεοδοσίου.

Σχολιάζοντας την εκλογή της η κ. Πετράκη εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα με θυμούνται ως πρόεδρο που έφερε νέα εμπιστοσύνη στη WISTA. Πραγματικά αισθάνομαι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μια ένωση που είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας και της ισότητας και μια ένωση που κάθεται στο τραπέζι με άλλες ενώσεις του κλάδου και είναι μέρος αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης: Πώς θα αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών ναυτικών

4.000 μέλη παγκοσμίως

Πρόσφατα, ο IMO και η WISTA International δημιούργησαν τη νέα πλατφόρμα Maritime Speakers Bureau, με σκοπό να φέρουν την ισότητα στα ναυτιλιακά πάνελ.

Η WISTA- Women in Shipping and Trading Association (Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας και του Εμπορίου) αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1974 από επαγγελματίες, με σκοπό να υποστηρίξουν γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας. Σήμερα, αριθμεί περίπου 4.000 μέλη σε 51 κράτη.

Σημειώνεται, πως η κ. Πετράκη είναι Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (EENMA), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα